miércoles, 18 de diciembre de 2013

Sessió del 18 de desembre, sobre el teatre oprimit.

El teatre de l'Oprimit.

El Teatre de l'Oprimit és una tendència teatral sistematitzada pel dramaturg, actor, director i pedagòg teatral brasiler Augusto Boal (1931-2009) en els anys 1960. Actualment Julián Boal, el seu fill, segueix les seves teories des Brasil.


La millor definició per aquest factor seria la que es tracta del teatre de les classes oprimides i per als oprimits, per desenvolupar una lluita contra estructures opressores. El Teatre de l'Oprimit reb influència del Teatre Èpic de Bertolt Brecht i de la Pedagogia de l'Oprimit de Paulo Freire. Les tècniques són les que comprenen uns jocs i dinàmiques múltiples que es descriuen en el seu llibre "Jocs per a actors i no actors" per posteriorment analitzar les opressions i relacions de poder i així poder combatre-les.

http://www.youtube.com/watch?v=boxkhGZ1Ca0



Al final de la classe, hem fet un debat. Hem exposat la idea de incorporar al sistema educatiu una tècnica com aquesta. Ens hem adonat, de que la majoria de nosaltres practicaba alguna cosa quan era xicotet a l'escola, amb un professor que donava suport a aquest art, tanmateix, no a totes les escoles ni de la millor manera s'adaptava aquestes tècniques. Potser, com forme estan les coses, no siga el millor moment per als que han de lliurar un sou, encara que per als xiquets pot ser una  tècnica per a desenvolupar un lluita contra estructures opressores.



No hay comentarios:

Publicar un comentario